10 Orașe superbe din întreaga lume

Aceste orașe superbe trebuie neapărat să le vizitezi în această viață. Dacă reușeti să vizitezi cîte un oraș în fiecare an, în zece ani vei avea o experiență de neuitat și povești frumoase pentru copiii și nepoții tăi.

Sidi Bou Said

Un oraș din nordul Tunisiei situat la aproximativ 20 km de capitala Tunis. Numit după o figură religioasă care a locuit acolo, Abu Said al-Baji, a fost numită anterior Jabal el-Menar. Este imposibil să nu te îndrăgostești de loc. Satul albastru și alb al Tunisiei este atât de încântător de frumos încât uneori poate parea mai mult pictat decât real. Văzut de la distanță, el strălucește sub soarele mediteranean aprig ca un mozaic gigantic. Văzut din interior, este un labirint de străzi și locuri secrete, unde zborurile încrucișate ale pașilor duc la grădini ascunse și porți de lemn care se deschid spre curți pline de flori. Situat la nord de Tunis, capitala Tunisiei, este orașul Sidi Bou. Întregul oraș este situat pe vârful unei stânci abrupte, care are vedere la Marea Mediterană. Vederea de la Sidi Bou Said este absolut fenomenală și va continua să vă uimească pe tot parcursul călătoriei dvs. Acest sat, încărcat de istorie și spiritualitate, punct de trecere al artiștilor și scriitorilor, a fost recent clasat drept unul dintre cele mai fermecătoare sate din lume.

Bled

Un oraș stațiune slovenă care se află la poalele Alpilor Iuliani, este așezat de-a lungul lacului glaciar Bled. Pe o stâncă cu vedere la lac se află Castelul din secolul al XVIII-lea din Bled, care găzduiește un muzeu și o capelă . Pe o insulă în centrul lacului se află Biserica de Pelerinaj a Adormirii Maicii Domnului cu scara ei abruptă și turnul clopotniței. De o frumusețe naturală imensă, Bled, împreună cu împrejurimile sale, se situează printre cele mai frumoase stațiuni alpine, renumite pentru ușoară și vindecătoare clima și apa termală a lacurilor. Frumusețea munților se reflectă pe lac, soarele, seninătatea și aerul proaspăt trezesc sentimente plăcute vizitatorilor pe tot parcursul anului, garantând o vacanță relaxantă sau o vacanță activă. Bled atrage oameni de afaceri, artiști, atleți, exploratori, entuziaști sportivi, bătrâni și tineri, din toată lumea, și îi face să se  să se întoarcă din nou și din nou. Altitudine 501 m, Hill Hill 604 m, Mt. Straža 646 m. Numar de locuitori 5476. Capacitate turistica 4000 de paturi. Lacul: altitudine 475 m, lungime 2120 m, lățime 1380 m, suprafață 144 ha, adâncimea maximă 30,6 m, temperatura maximă anuală a apei este de 26 ° C . Bled benefeciază de o climă subalpină sănătoasă, cu cel mai lung sezon de înot. Crețurile Alpilor Julieni și Karavanke îl protejează de vânturile de nord friguroase. În lunile de vară nu există ceață. Temperatura lunară medie în iulie este de 18,7 ° C, iar în ianuarie -1,2 ° C.

Ha Long Bay

Acest oraș este renumit în întreaga lume pentru frumusețea sa naturală, majoritatea turiștilor călătoresc prin oceane și continente către Vietnam din acest motiv. Dacă căutați interacțiune culturală acolo,atunci locul perfect este comunitatea de sate de pescuit de aici. Din cele patru sate din Golful Ha Long, satul Cua Van este punctul de atracție. Situat pe un golf liniștit, înconjurat de munți, la 20 km distanță de debarcaderul cu barca turistică, satul Cua Van este un paradis liniștit pentru călătorii care doresc să experimenteze viețile autentice ale localnicilor. Cua Van are o populație de 733 în 176 gospodării. Locuiesc în case plutitoare. Poate fi considerat “cel mai bogat” sat din Ha Long Bay. Casele lor plutitoare arată spațioase și curate. Familiile bine echipate au case cu acoperiș cu radiouri, televizoare, mese și scaune, etc. Observarea formării plasei de pescuit și a pescuitului este o lecție bună pentru copii și o experiență interesantă pentru adulți din alte medii culturale. Privind la bărcile mici conduse de vâslele mici care merg la școală și la chipurile radicale ale copiilor crezi într-un viitor luminos pentru satul de pescuit.

Franschhoek

Este un oraș din Western Cape din Africa de Sud cu vechime de secole și arhitectura Cape olandeză. Muzeul Memorial Huguenot și monumentul învecinat onorează coloniștii francezi din zonă, care au sosit în secolele 17 și 18. Muzeul Franschhoek Motor afișează mașini de epocă în mijlocul unei ferme muntoase. Turul hop-off Franschhoek Wine Tram este una dintre cele mai bune modalități de a descoperi adevărata esență a Văii Franschhoek – podgorii pitorești, peisaje superbe, ospitalitate caldă, preparate din bucătăria clasică, vinuri fine și o istorie de 300 de ani.

Annecy

Este un oraș alpin din sud-estul Franței, unde Lacul Annecy se revarsă în râul Thiou. Annecy este un oraș  cu o armonie arhitecturală magnifică. Plimbarea în jurul acestui oraș este o adevărată încântare. Cu canalele fermecătoare, băncile cu flori, micile sale poduri superbe și casele sale frumoase cu fațade colorate. Cât de plăcut este să vă plimbați de-a lungul canalelor sale sau  pe frumoasele străzi pietonale înguste! Strada Sainte-Claire este, de asemenea, un loc de neuitat prin frumoasele case arcat. Castelul muzeului, fosta reședință a contelui Geneva și ducelui de Genevois-Nemours, este dedicată arheologiei, etnologiei, artei, istoriei și lacurilor alpine. Pentru a finaliza această vizită frumoasă, nu este nimic mai potrivit decît o plimbare pe marginea magnificul lac Annecy. Nu trebuie ratat! Grădinile Europei, podul Amour, care se întinde pe canalul Vassé, bulevardul Albigny aliniat cu plantații și Champ de Mars sunt locuri minunate excelente pentru relaxare. Pentru cel mai bun mod de a descoperi lacurile și munții din jur, vizitatorii pot face o excursie pe bărci turistice sau pot închiria pedale și bărci cu motor mici. nu este nimic ca o plimbare pe marginea magnificului lac Annecy.

Guilin

Guilin  este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Peisajul său idilic atrage milioane de turiști de aproape și de departe în fiecare an. Veți găsi un paradis pentru a vă relaxa și pentru a vă bucura de cultura minorităților colorate. Situat în nord-estul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang din sudul Chinei, Guilin este considerat a fi perla industriei turistice înfloritoare a Chinei, datorită frumuseții naturale și a comorilor istorice. Acoperind o suprafață de aproximativ 27.800 de kilometri pătrați, orașul este destul de mic în comparație cu alte destinații turistice din țară. Peisajul uimitor pare magic. Înaltele dealuri cu vegetația verde, variind de la bambus la conifere, împreună cu apele cristaline și peșterile minunate, fac din acest oraș o destinație atrăgătoare. Este un centru cultural important, cu o istorie de peste 2000 de ani, și a servit drept centru politic, economic și cultural al orașului Guangxi de la dinastia Song de Nord (960-1127).

Reine

Satul uluitor Reine este situat pe insula Moskenesøya în arhipelagul Lofoten din nordul Norvegiei. Cu colibe de pescari de culoare roșie și albă, care pătrund în țărmul și în vârfurile împrejmuite ale granițelor din Reinefjorden, satul a câștigat reputația de “cel mai frumos loc din lume”. Reine a fost un centru comercial din 1743. Astăzi este,mai degrabă, un centru turistic important , și în ciuda locației sale îndepărtate, multe mii de oameni îl vizitează anual. Reine este situat imediat la sud de Sakrisoya și Hamnøya. Cea mai mare revista saptămînală din Norvegia (Allers) a selectat Reine drept cel mai frumos sat din Norvegia la sfîrșitul anilor 1970. O fotografie din muntele Reinebringen a fost folosită pentru prima pagină a mai multor broșuri și cărți turistice. 

Paros

Este o insulă grecească din Marea Egee, cunoscută pentru plajele sale și satele tradiționale. Parikia, capitala, este un centru de navigație și de transport pentru regiunea Ciclade. Tot acolo se află, Panagia Ekatontapiliani, o biserică bizantină de referință din secolul al IV-lea. Hr. Kolimbithres coasta de nord este o plajă în care rocile naturale sculptate formează golfuri de înot. Parikia (capitala Páros) este un frumos sat cicladic cu case și vile impresionante  neoclasice. Un castel venețian, bine conservat, din secolul al XIII-lea, stă cu mândrie pe un deal situat în centrul satului, oferind o priveliște uimitoare spre Parikía. În capitală puteți admira și un important monument eclesiastic, biserica din Panayia Ekatontapyliani din secolul al VI-lea, numită și Katapoliani. Numele “Ekatontapylianí” înseamnă biserica cu 100 de porți (“Ekató Pýles” în limba greacă), dintre care una este secretă! Nu ratați șansa de a vizita baptisteriul (secolul al IV-lea d.Hr.), unul dintre cele mai bine conservate baptisterie din Orientul Ortodox, și Muzeul Bizantin. Muzeul bizantin din Parikía este găzduit la parterul bisericii. Exponatele sale includ icoane, iconostase sculptate în lemn și alte patrimonii din diferite mănăstiri și biserici de pe insulă. Muzeul Arheologic expune lucrări din monumentele insulei (cum ar fi Sanctuarul lui Asklipios și Pythios Apollonas, Delion etc.), inclusiv o parte din “Cronica pariană”, o tabelă cronologică a secolului al III-lea î.Hr., cu referințe la evenimente importante și personalități ale antichității.

Queenstown Noua Zeelandă

Acest oraș a fost numit Adventure Capital of the World, deci dacă cauți adrenalină acesta este locul perfect. Aici sunt o mulțime de activități pentru a vă face șederea de neuitat. De la bungy jumping, skiing și plimbări cu barca cu jet de apă în unele dintre cele mai pitorești locații din lume, la mese delicioase în unele dintre cele mai prestigioase restaurante din Noua Zeelandă. Queenstown stă pe țărmul lacului limpede de cristal Lac Wakatipu. Cu o mulțime de activități în aer liber, Queenstown este locul celor mai frumoase aventuri. Există schi în timpul iernii și activități cum ar fi sărituri bungy, scufundări în cer, canion swinging, barci cu jet de apă, trekking cal  etc. De asemenea, a devenit o destinație de ciclism renumită, oferind totul, de la piste ușor de parcurs până la trasee de pârtii, plimbări cu heli-bicicleta și singura gondolă a emisferei sudice accesată cu bicicleta montană pe jos. Dacă aventura hardcore nu este pentru tine, există alte opțiuni disponibile. Experimentați unul dintre numeroasele trasee de mers pe jos și de drumeții, excursii de vizitare a obiectivelor turistice sau vă puteți răsfăța cu tratamente spa, magazine de tip boutique și mâncăruri și vinuri excelente.

El Salvador

Se află în America Centrală. Este cunoscut pentru plajele sale, peisajele de surf și peisajul montan. Ruta de Las Flores este un traseu șerpuit pe lângă fermele de cafea, pădurile tropicale cu cascade și orașe precum Juayúa, cu festivalul de mâncare de weekend,  Capitala, San Salvador, cu un fundal dramatic al vulcanilor, are numeroase muzee și Teatrul Național. Prima capitală a Braziliei, între 1549 și 1763, Salvador de Bahia a asistat la amestecul culturilor europene, africane și amerindiene. De asemenea, a fost, începând din 1558, prima piață de sclavi din Lumea Nouă, cu sclavi venind să lucreze pe plantațiile de zahăr. Orașul a reușit să păstreze multe clădiri renascentiste. O caracteristică deosebită a orașului vechi sunt casele viu colorate, adesea decorate cu lucrări de stuc. Centrul istoric al Salvador de Bahia – un exemplu eminent de structurare urbană renascentistă adaptată unui sit colonial – este Cidade Alta (oraș superior), un cartier defensiv, administrativ și rezidențial, cocoțat pe o escală de 85 de metri. Acest oraș colonial  se distinge prin arhitectura sa colonială religioasă, civilă și militară, datând din secolele XVII-XIX. Salvador de Bahia este, de asemenea, unul dintre punctele majore de convergență a coeziunii europene.

TRAVEL & FREEDOM

Are you daydreaming about creating a travel blog where you could share your experiences with others, but you have no idea how to start one?


Cum poți face 630$ lunar cu poze pe Instagram și un share pe Facebook?

Cu câțiva ani în urmă Internetul era ceva complicat pentru mulți oameni. Azi și cei de 80 ani știu de YouTube și Viber.

Acum poți să faci bani pe internet cu un smartphone și un simplu share pe rețelele de socializare.

Cum poți câștigia de la 25$ pentru o poză din vacanță?

Tot mai multe companii preferă promovarea pe rețelele de socializare deoarece eset mai eficientă și mai ieftină decât publicitatea tradițională.

Oricine poate face bani cu această aplicație, fără să fii vrio vedetă super cunoscută.

Cum să-ți creezi propriul blog sau un site de vânzări online fără cunoștințe tehnice?

Crează site în 15 min.

Câteva clik-uri urmărind pașii din ghid și ai site.

Alege design și adaugă conținut

Alegi cum să arate site-ul tău și adaugi conținutul.

Promovează și câștigă bani

Promovează site-ul și monetizează traficul.

Distribuie linkul