10 sate ca în povești din Europa

Dacă aveți planuri de călătorie prin Europa și vreți să ajungeți în locuri care te fac să te simți ca în basme, vă recomandăm câteva sate de poveste care și-au păstrat aerul istoric.

Este timpul să adaugi lunar bani în pușculiță pentru vacanțe. Există aplicații pe telefon care te ajută să obții cele mai bune reduceri la hotele, bilete de avion și excursii. Știați că poți scana bonul de plată de la restaurant și astfel obții până la 50% cashback pentru călătorii?

Hallstatt, Austria

Un loc de poveste, situat între munte și apa cristalină a lacului Hallstätter, cel mai pitoresc sat din Austria. Pentru că este atât de frumos, Chinezii au făcut o clonă a acestui sat la ei în țară. Anual, un milion de turişti vizitează localitatea, cei mai mulţi în intervalul mai-octombrie. Iarna, vin aici împătimiţii sporturilor de sezon, în timp ce vara staţiunea e plină de pasionaţi de schi nautic şi zbor cu parapanta, dar şi de simpli iubitori de drumeţii montane.

Reine, Norvegia

Reine se află în Insulele Lofoten, deasupra Cercului Polar, practic unde se termină Europa. Satul norvegian este considerat cea mai frumoasă aşezare rurală din ţară. Mii de turişti poposesc anual în acest sat izolat unde locuiesc puțin peste 300 de oameni pentru a se delecta cu priveliştea spectaculoasă.

Bled, Slovenia

Acest mic sătuc, înconjurat de pitoreştii Alpi Iulieni, are în inima lacului glaciar Bled o insulă în formă de lacrimă, singura insulă naturală din Slovenia. În centrul căreia se află un castel medieval care oferă o priveliște extraordinară. Este o destinaţie turistică atât pentru romantici, cât şi pentru aventurieri.

Guarda, Elveția

Casele frumos pictate din secolul al XVII-lea au fost renovate cu atenție, câștigând premiul Wakker pentru păstrarea moștenirii sale arhitectonice. Se află între munți și are în jur pajiști verzi impresionante.

Garenin, Scoția

Are doar 80 de locuitori și este vestit pentru cele nouă case tradiționale, în care se trăiește ca în timpurile străvechi. Locuințele au fost abandonate în 1974 și au fost recondiționate începând cu 1989.

Biertan, România

La Biertan a funcționat timp de 300 de ani una din cele mai interesante închisori. Soții care își anunțau intenția de a divorța erau închiși într-o cămăruță cu un singur pat, o singură masă, un scaun, o lingură, pâine și apă, fără cuțit, fiind nevoiți să împartă totul și să conviețuiască astfel până renunțau la ideea divorțului. Timp de 300 de ani a existat un singur divorț.

Spello, Italia

Este una dintre cele mai vechi așezări din Italia. Se află în provincia Perugia. Are clădiri medievale, iar printre cele mai spectaculoase construcții sunt cele aproximativ 20 de biserici, multe dintre ele construite în jurul anului 1100. În fiecare an are loc aici un festival al florilor. Locuitorii orașului stau o noapte întreagă pentru a construi carpete uriașe din flori naturale.

Albarracin, Spania

Albarracín este un mic oraș istoric, situat în regiunea spaniolă a nordului din Aragón. Este cunoscută pentru mixul său de arhitectură maură și medievală cu clădirile sale roz-colorate și străzile înguste. Aici este și o cetate construită în stilul Mudejar, cu ornamente inspirate din arta islamică.

Obidos, Portugalia

Oficiul de Turism al Portugaliei spune că este „cel mai romantic sat medieval din Portugalia”. Are străduțe pietruite și case îngrijite, cu flori la balcoane, care ascund magazine de antichități și suveniruri, mici baruri și cafenele. Tot aici puteți vedea și Palatul Pena, considerat „una dintre cele șapte minuni al Portugaliei”. Dacă ajungeți aici în luna iulie puteți participa și la un Festival Medieval.

Banská Štiavnica, Slovacia

Acest sat medieval, foarte bine conservat, a fost inclus în patrimoniul UNESCO si este prin acele sate ca în povești. Prosperitatea zonei se datorează faptului că aici au fost numeroase zăcăminte de minereu de argint. Prin urmare, de-a lungul timpului, au fost bani pentru construcția unor castele impresionante, biserici gotice și neoclasice sau piațete elegante.

Dacă am reușit să-ți trezim interesul de a vizita aceste locuri minunate, rămâne doar să-ți plănuiești bugetul pentru următoarea ta vacanță. Citește în următorul articol cum poți câștiga bani în plus pentru călătorii promovând asemnea artciole. Distribuind acest articol cu prietenii tăi.

Distribuie linkul