11 cele mai frumoase orașe din Elveția pe care trebuie să le vizitezi

Berna Este capitala Elveției.  Orașul Berna este centrul politic al Elveției. Este cunoscut pentru calitatea vieții sale, pentru oferta culturală bună și pentru atracțiile turistice. Berna găzduiește, de asemenea, organizații și întreprinderi internaționale. Acesta și-a câștigat reputația de loc de cercetare și știință.  Berna a cunoscut o expansiune în mai multe etape de la înființare. Această evoluție rămâne vizibilă în […]

Berna

Este capitala Elveției.  Orașul Berna este centrul politic al Elveției. Este cunoscut pentru calitatea vieții sale, pentru oferta culturală bună și pentru atracțiile turistice. Berna găzduiește, de asemenea, organizații și întreprinderi internaționale. Acesta și-a câștigat reputația de loc de cercetare și știință.  Berna a cunoscut o expansiune în mai multe etape de la înființare. Această evoluție rămâne vizibilă în structura sa urbană, străzi largi bine definite, utilizate pentru piață, o diviziune regulată a secțiunilor construite, subdivizate în parcele înguste și adânci, o infrastructură avansată pentru transportul de apă, clădiri impresionante, în cea mai mare parte datând din secolul al XVIII-lea, construite în principal din calcar nisipos, cu sistemul lor de arcade și fațadele caselor susținute de arce. Clădirile publice pentru autoritățile seculare și religioase au fost întotdeauna localizate la periferie, un principiu respectat și în secolul al XIX-lea în timpul construcției marilor monumente publice.

Zurich

Are o poziție unică în Elveția. Este cel mai mare oraș al țării și găzduiește un centru financiar cu reputație internațională, precum și centrul unei regiuni economice care acționează ca motor al Elveției, iar împreună cu Geneva este cea mai importantă poartă de acces spre țară. Zurich este capitala cantonului cu același nume și centrul unui număr de regiuni care împreună au aproximativ 1,9 milioane de locuitori. Este renumit pentru locația sa lângă lac și lanțul verde, dens, împădurit de dealuri, care străbate orașul de la nord la sud. Standardele ridicate de viață, munca și cazare sunt confirmate în mod regulat în sondajele locuitorilor din zonă. În Zurich se află cele mai importante biserici, statui sau locuri unde reformatorii trăiau sau propovăduiau. Un tur al ghidului prin orașul istoric este o necesitate absolută pentru oricine interesat de subiect.

Lucerna

Un oraș mic în Elveția, cunoscut pentru arhitectura sa medievală bine păstrată, se află în mijlocul munților de pe Lacul Lucerna. Altstadtul său colorat (Orașul Vechi) este mărginit la nord de Museggmauer (Musegg Wall) de 870m, o gardă din secolul al 14-lea. Capela Kapellbrücke, construită în 1333, leagă Aldstadt de malul drept al râului Reuss. Lucerna este situată acolo unde încep Alpii. În nord sunt dealuri și munți din sud. Orașul se află de-a lungul malurilor lacului Lucerna. Excursii cu barca pot fi făcute direct din centrul orașului. Lucerna este unul dintre orașele care este ideal pentru cei care vizitează prima dată  Elveția. De asemenea, este un loc bun pentru a începe sau a termina vizita dvs în Elveția, deoarece Lucerna este ușor accesibilă din aeroportul din Zurich. Orașul are multe de oferit: un centru pitoresc și compact al orașului, muzee, croaziere cu barca și o gamă generoasă de hoteluri, magazine și restaurante. Multe atracții pot fi accesate cu ușurință de la Lucerna. Muntele Pilatus este chiar alături. O calatorie scurta te duce la calea ferata Rigi sau faimoasa telecabina pana la Titlis. Lucerne îti permite sa fii foarte flexibil in alegerea activitatilor tale, deoarece exista o multime de optiuni bune si negative meteorologice.

E

Lausanne

Este un oraș de pe Lacul Geneva, în regiunea vorbitoare de limbă franceză din Vaud, Elveția. Pe lac, vara este un moment prielnic pentru navigație, pescuit și excursii cu barca. Lausanne, are parcuri, cafenele și un port aglomerat cu vapoare care leagă Lausanne de destinații precum Evian, Franța. Cartierul Flon al orașului este un cartier revitalizat al depozitelor, cunoscut pentru magazinele de șic și viața de noapte. Pădurea Sauvabelin este un parc care găzduiește un mic lac și un turn cu vederi panoramice. La est de oraș sunt podgoriile. Cel de-al patrulea cel mai mare oraș din Elveția, Lausanne, este un oraș olimpic, un oraș durabil și un loc de pregătire și cultură. Orașul găzduiește, de asemenea, multe companii internaționale, în special sediul multinaționalilor. Calitatea vieții și atractivitatea economică sunt combinate cu efect multiplu! Fie cu autobuzul sau cu bicicleta, pe jos sau pe patine, descoperi Lausanne, Olympic Capital: vizite la muzee, o plimbare în parcuri și grădini sau de-a lungul cheiurilor florale, excursii pe lac sau în podgorii, activități sportive și culturale, o pauză relaxantă la spa. Hai să explorăm Lausanne și să ne asigurăm că nu pierdem nimic!

Zermatt

Zermatt este un sat Walser, care datează de mai bine de 500 de ani. Aici, într-o plimbare puteți găsi, cartiere romantice și colțuri liniștite. Și toate căile, în cele din urmă, conduc direct spre lumea montană pașnică și totuși sălbatică, la poalele Orașului Matterhorn. Orașul, la o altitudine de aproximativ 1600m, se află sub vârful Matterhorn, iconic, în formă de piramidă. Strada principală, Bahnhofstrasse este dotată cu magazine de tip boutique, hoteluri și restaurante și are, de asemenea, o scenă plină de après-ski. Există clădiri publice în aer liber pentru patinaj și curling. Cărucioarele, trenurile cu pinion și gondolele deservesc zonele de schi interconectate din Zermatt, cu peste 350 km de pârtii de sub vârfurile munților, cum ar fi Klein Matterhorn. Renumit pentru condițiile de schi de înaltă altitudine și pârtiile care conduc în Italia, Zermatt oferă, de asemenea, schi de vară și snowboarding pe Ghețarul Theodul. Există peste 400 km de trasee de drumeții și ciclism montan în zonă, inclusiv trasee de muniți care datează din Evul Mediu. Climbers planificând să urce 4,478m-înalțime utilizează Zermatt drept bază. Gara Glacier Express călătorește de la Zermatt prin Alpii până la St. Moritz, cu vederi panoramice în drum.

Arosa

Este un sat alpin în stațiunea Schanfigg, în cantonul elvețian Graubünden. Este cunoscut pentru lacurile sale, pârtiile de schi și trasee ca Pathul de veveriță. Lacul Obersee dotat cu barca are un display sezonier cu apă cu fântâni, lumini și muzică. Lacul Untersee are o plajă de nisip. La vest de Arosa este Weisshorn, un vârf de munte accesibil cu telecabina. Are vederi spre orașul Chur și Piz Bernina Peak. Arosa  se mândrește cu mai mult de 200 km de trasee de drumeții. Un tur de drumeție, care se recomandă în mod special, este excursia cu 10 lacuri, un excursie de 15km. Arosa are veri ușoare(iunie-august) și ierni reci (decembrie-februarie). Cea mai populară perioadă de vizitare este Decembrie-Martie, în timpul sezonului de schi. Festivalul Humor-Arosa (Decembrie) cuprinde spectacole de comedie și cabaret. IceSnowFootball  este un turneu internațional de fotbal în zăpadă. Arosa ClassicCar  pune vehiculele de curse de epocă pe un drum de circulație bruște de la Langwies la Arosa.

St Moritz

Este un oraș de lux alpin în valea Engadin din Elveția. Acesta este găzduit de două ori Jocurile Olimpice de iarnă, sunt Cresta Run, un bobs de campionat mondial făcut din glacia naturală și un olimpic patinoar în aer liber. St Moritz este una dintre cele mai renumite destinații de vacanță din lume, a fost de două ori gazdă pentru Jocurile Olimpice de Iarnă și face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Numele lui este o marcă comercială și sinonimă la nivel mondial cu stil, eleganță și clasă. Unele locuri de pe pământ sunt pur și simplu deosebite. Simpla menționare a numelui lor este ciudat de convingător și aduce în minte doar imagini uimitoare. St Moritz este un astfel de loc. Și asta nu este doar pentru că aici este locul unde James Bond a coborât pe pârtiile de schi în “The Spy Who Loved Me”. Prima lumină electrică, prima școală de schi și primul tramvai electric din Elveția se numără printre faptele de pionierat din lunga listă a realizărilor lui St. Moritz. Și totuși: Sf. Moritz a crescut inițial, datorită mineritului de vânzare izvoarelor, care a atras vizitatori de peste 3000 de ani și a pus bazele tradiției sale spa.

Lugano

Este un oraș din regiunea Ticino, vorbitor de italiană, din sudul Elveției. Amestecul de culturi elvețian-mediteranean este strâns legat de cel al regiunii Lombardia de nord a Italiei. Această amestec se reflectă în arhitectura și bucătăria sa. Orașul se află pe malul nordic al lacului glaciar Lugano, înconjurat de munți. Piața sa principală, Piazza della Riforma, este inelată cu neoclasic palazzi de culoare pastel. Biserica medievală Sf. Maria a Îngerilor este renumită pentru frescele sale de Bernardino Luini. Catedrala San Lorenzo sunt renascentistă interioară, un baroc interior și priveliști pe acoperișurile de pe tavanul roșu din Orașul Vechi, unde sunt pietonale cu elegant buticuri. Muzeul Cantonale d’Arte prezintă o artă regională din secolul al XIX-lea și al XX-lea, împreună cu lucrările unor maeștri precum Renoir și Degas. O promenadă pe malul lacului, Lungolago, este flancată de copaci, sculpturi și grădini. Funicularurile ascendente Monte Brè și Monte San Salvatore duc la panorame panoramice și o rețea de drumeții și trasee de ciclism montan. Lugano sunt ierni blande (decembrie-februarie). Un flux continuu de vizitatori sosesc în perioada caldă a lunii mai-septembrie, iulie-august fiind sezonul estival. Spectacole de muzică clasică sunt organizate în clădirile istorice ale orașului în timpul Festivalului de la Lugano (aprilie-iunie). Estival Jazz (iulie) se află în aer liber, în Piazza della Riforma, principala piață a orașului. Iar de la Ziua Națională a Elveției (1 august) vezi focurile de artificii explodând peste Lacul Lugano. Funicularurile ascendente Monte Brè și Monte San Salvatore duc la panorame panoramice și o rețea de drumeții și trasee de ciclism montan. Lugano sunt ierni blande (decembrie-februarie). Un flux continuu de vizitatori sosesc în perioada caldă a lunii mai-septembrie, iulie-august fiind sezonul estival. Spectacole de muzică clasică sunt organizate în clădirile istorice ale orașului în timpul Festivalului de la Lugano (aprilie-iunie). Estival Jazz (iulie) se află în aer liber, în Piazza della Riforma, principala piață a orașului. Iar de la Ziua Națională a Elveției (1 august) vezi focurile de artificii explodând peste Lacul Lugano. Funicularurile ascendente Monte Brè și Monte San Salvatore duc la panorame panoramice și o rețea de drumeții și trasee de ciclism montan. Lugano sunt ierni blande (decembrie-februarie). Un flux continuu de vizitatori sosesc în perioada caldă a lunii mai-septembrie, iulie-august fiind sezonul estival. Spectacole de muzică clasică sunt organizate în clădirile istorice ale orașului în timpul Festivalului de la Lugano (aprilie-iunie). Estival Jazz (iulie) se află în aer liber, în Piazza della Riforma, principala piață a orașului. Iar de la Ziua Națională a Elveției (1 august) vezi focurile de artificii explodând peste Lacul Lugano. Un flux continuu de vizitatori sosesc în perioada caldă a lunii mai-septembrie, iulie-august fiind sezonul estival. Spectacole de muzică clasică sunt organizate în clădirile istorice ale orașului în timpul Festivalului de la Lugano (aprilie-iunie). Estival Jazz (iulie) se află în aer liber, în Piazza della Riforma, principala piață a orașului. Iar de la Ziua Națională a Elveției (1 august) vezi focurile de artificii explodând peste Lacul Lugano. Un flux continuu de vizitatori sosesc în perioada caldă a lunii mai-septembrie, iulie-august fiind sezonul estival. Spectacole de muzică clasică sunt organizate în clădirile istorice ale orașului în timpul Festivalului de la Lugano (aprilie-iunie). Estival Jazz (iulie) se află în aer liber, în Piazza della Riforma, principala piață a orașului. Iar de la Ziua Națională a Elveției (1 august) vezi focurile de artificii explodând peste Lacul Lugano.

Basel

Este un oraș pe râul Rin, în nord-vestul Elveției, aproape de granițele țării cu Franța și Germania. Orașul său vechi medieval se află în jurul orașului Marktplatz. Catedrala gotică din secolul al XII-lea este o priveliște spre oraș și conține tombul omului de știință olandez din secolul al XVI-lea, Erasmus. Universitatea din oraș găzduieste o parte din lucrările Erasmus. Cele 40 de muzee din Basel au ceva pentru fiecare gust și toate au reputație care se întinde de-a lungul frontierei elvețiene. Mai mult decât atât, există numeroase galerii împrăștiate liber în întregul oraș. În Basel veți găsi artă nu numai în numeroasele muzee, ci și în multe alte locații din oraș. Basel se află în centrul trienalului trienal în care se întâlnesc cu Elveția, Franța și Germania. Relațiile transfrontaliere au fost întotdeauna o parte a vieții aici. Basel colaborează îndeaproape cu vecinii și rezolvă probleme cum ar fi transportul, mediul, educația și cultura. O intersecție majoră pe rutele de tranzit nord-sud, Basel servește ca piatră de temelie pe piața europeană pentru multe companii internaționale. EuroAirport binațional, la doar trei kilometri de centrul orașului, oferă linii directe spre majoritatea orașelor europene, precum și conexiuni cu aeroporturile cu intercontinentale. Portul Rin de la Basel este unul dintre cele mai importante porturi interioare ale Europei. În cele din urmă, Basel se află la intersecția rețelelor feroviare și rutiere franceze, germane și elvețiene. Trenurile de mare viteză leagă orașul de la Paris, Frankfurt. O intersecție majoră pe rutele de tranzit nord-sud, Basel servește ca piatră de temelie pe piața europeană pentru multe companii internaționale. EuroAirport binațional, la doar trei kilometri de centrul orașului, oferă linii directe spre majoritatea orașelor europene, precum și conexiuni cu aeroporturile cu intercontinentale. Portul Rin de la Basel este unul dintre cele mai importante porturi interioare ale Europei. În cele din urmă, Basel se află la intersecția rețelelor feroviare și rutiere franceze, germane și elvețiene. Trenurile de mare viteză leagă orașul de la Paris, Frankfurt. O intersecție majoră pe rutele de tranzit nord-sud, Basel servește ca piatră de temelie pe piața europeană pentru multe companii internaționale. EuroAirport binațional, la doar trei kilometri de centrul orașului, oferă linii directe spre majoritatea orașelor europene, precum și conexiuni cu aeroporturile cu intercontinentale. Portul Rin de la Basel este unul dintre cele mai importante porturi interioare ale Europei. În cele din urmă, Basel se află la intersecția rețelelor feroviare și rutiere franceze, germane și elvețiene. Trenurile de mare viteză leagă orașul de la Paris, Frankfurt. precum și conexiuni cu aeroporturile cu zboruri intercontinentale. Portul Rin de la Basel este unul dintre cele mai importante porturi interioare ale Europei. În cele din urmă, Basel se află la intersecția rețelelor feroviare și rutiere franceze, germane și elvețiene. Trenurile de mare viteză leagă orașul de la Paris, Frankfurt. precum și conexiuni cu aeroporturile cu zboruri intercontinentale. Portul Rin de la Basel este unul dintre cele mai importante porturi interioare ale Europei. În cele din urmă, Basel se află la intersecția rețelelor feroviare și rutiere franceze, germane și elvețiene. Trenurile de mare viteză leagă orașul de la Paris, Frankfurt.

Geneva

Situat pe malul lacului Geneva, la poalele Alpilor, Geneva strălucește drept una dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Acasă la sediul european al Națiunilor Unite, Geneva sunt o lungă istorie a diversității și a toleranței care datează din perioada protestanților reformării. Astăzi, orașul Geneva este un centru cultural secundar care nu are nici un fel de divertisment de clasă mondială, restaurante de top și oportunități nelimitate de recreere. Influența franțuzei este larg răspândită, de la limbă, la gastronomie și districtul boeme precum Carouge. Fantana Eau, care se ridică la 140m deasupra lacului Geneva. Pe malul stâng al râului Rhône, orașul vechi din Piatră, dotat cu ceasul de flori amenajat de Jardin Anglais, bastionul de reformare din Catedrala Sf. Pierre și Place du Bourg-de-Four cu cafenele. High-end ceasuri Swiss și ciocolată sunt capsele magazinelor de lux din centrul orașului. Râul Right Bank găzduiește parcuri și muzee, cum ar fi Muzeul de artă și istorie, cu o colecție expansivă de artă și obiecte arheologice europene. Les Pâquis este un cartier cu bistrouri funky, cluburi de noapte și buticuri. Geneva este baza perfectă pentru explorarea peisajului rural înconjurător. Fie că vă bucurați de plimbări cu barca, drumeții, ciclism, degustare de vinuri sau căutați vacanța de schi Elveția, Geneva oferă acces ușor la paradis, precum și numeroase excursii organizate. Excursii de o zi în orașele din apropiere Montreux, Chamonix și Lausanne sunt, de asemenea, populare. cu o colecție expansivă de obiecte artistice și arheologice europene. Les Pâquis este un cartier cu bistrouri funky, cluburi de noapte și buticuri. Geneva este baza perfectă pentru explorarea peisajului rural înconjurător. Fie că vă bucurați de plimbări cu barca, drumeții, ciclism, degustare de vinuri sau căutați vacanța de schi Elveția, Geneva oferă acces ușor la paradis, precum și numeroase excursii organizate. Excursii de o zi în orașele din apropiere Montreux, Chamonix și Lausanne sunt, de asemenea, populare. cu o colecție expansivă de obiecte artistice și arheologice europene. Les Pâquis este un cartier cu bistrouri funky, cluburi de noapte și buticuri. Geneva este baza perfectă pentru explorarea peisajului rural înconjurător. Fie că vă bucurați de plimbări cu barca, drumeții, ciclism, degustare de vinuri sau căutați vacanța de schi Elveția, Geneva oferă acces ușor la paradis, precum și numeroase excursii organizate. Excursii de o zi în orașele din apropiere Montreux

Lauterbrunnen

Este un mic sat din valea Lauterbrunnen. Este ideal situat pentru excursii în regiunea Jungfrau. Satul se află între satele de munte Mürren și Wengen, care sunt zonele vizibile pentru excursii de o zi, deși chiar și valea este foarte atractivă. Lauterbrunnen este mic, dar oferă tot ce aveți nevoie pentru a vă bucura de vacanțe: mai multe hoteluri și restaurante, un camping și un supermarket. Dacă doriți să explorați regiunea Jungfrau, călătoria de la Lauterbrunnen este convenabilă, deoarece puteți ajunge rapid la Interlaken, Mürren și Wengen. Valea Lauterbrunnen este renumită pentru cele 72 de cascade. Există cascade mai mici și mai mari. Va trebui sa te uiți atent pentru că le găsești greu pe toate, dar unele sunt imposibil de pierdut, cum ar fi faimoasa cădere de la Staubbach. Pereții uriași de stâncă se ridică la sute de metri de cîmpia văii, în special în partea de vest a satului. În partea de est veți găsi pante forestiere urcând spre Wengen și ziduri din nou. Puteți vedea câteva vârfuri, dar nu atât de multe ca de la Mürren, Wengen sau Grindelwald, deoarece aceste orașe sunt situate la altitudini mai mari și oferă vederi mai largi.

 

TRAVEL & FREEDOM

Are you daydreaming about creating a travel blog where you could share your experiences with others, but you have no idea how to start one?


Cum poți face 630$ lunar cu poze pe Instagram și un share pe Facebook?

Cu câțiva ani în urmă Internetul era ceva complicat pentru mulți oameni. Azi și cei de 80 ani știu de YouTube și Viber.

Acum poți să faci bani pe internet cu un smartphone și un simplu share pe rețelele de socializare.

Cum poți câștigia de la 25$ pentru o poză din vacanță?

Tot mai multe companii preferă promovarea pe rețelele de socializare deoarece eset mai eficientă și mai ieftină decât publicitatea tradițională.

Oricine poate face bani cu această aplicație, fără să fii vrio vedetă super cunoscută.

Cum să-ți creezi propriul blog sau un site de vânzări online fără cunoștințe tehnice?

Crează site în 15 min.

Câteva clik-uri urmărind pașii din ghid și ai site.

Alege design și adaugă conținut

Alegi cum să arate site-ul tău și adaugi conținutul.

Promovează și câștigă bani

Promovează site-ul și monetizează traficul.

Distribuie linkul