6 cele mai populare orașe europene pentru iubitorii de natură

Varșovia Este capitala  Poloniei. Arhitectura sa variată reflectă istoria turbulentă a orașului, de la bisericile gotice și palatele neoclasice până la blocurile din epoca sovietică și zgârie-nori moderni. Orașul vechi a fost restaurat după daune grele din timpul celui de-al doilea război mondial. Inima lui este Piața Pieței, cu clădiri pastelate și cafenele în aer liber. Monumentul Mermaidului din […]

Varșovia

Este capitala  Poloniei. Arhitectura sa variată reflectă istoria turbulentă a orașului, de la bisericile gotice și palatele neoclasice până la blocurile din epoca sovietică și zgârie-nori moderni. Orașul vechi a fost restaurat după daune grele din timpul celui de-al doilea război mondial. Inima lui este Piața Pieței, cu clădiri pastelate și cafenele în aer liber. Monumentul Mermaidului din Varșovia este simbolul orașului. Capitala poloneză este un centru urban aglomerat și un centru economic al întregii țări. Dar nu este vorba despre drumuri aglomerate și jungle de beton. Varșovia este plină de atracții naturale uimitoare – aproximativ un sfert din oraș este plin de parcuri frumoase și grădini regale.Parcul Łazienki este cel mai mare și mai natural dintre parcurile din Varșovia. Varșovia are trei stații principale și este ușor accesibil cu trenul din întreaga țară. Există, de asemenea, trenuri de mare viteză direct din Berlin.

Munchen

Germania: Munchen, capitala Bavariei, găzduiește clădiri vechi de secole și numeroase muzee. Orașul este cunoscut pentru sărbătorile sale anuale de Oktoberfest și pentru sălile sale de bere, inclusiv faimoasa Hofbräuhaus, fondată în 1589. La primele apariții München, la fel ca Varșovia, pare a fi un centru metropolitan aglomerat. Și într-adevăr este. Dar uimitorul Englischer Garten, care se întinde de la centrul orașului până la limitele orașului nordic, oferă suficientă natură și verdeață pentru a vă ajuta să uitați totul despre lumea urbană la doar câteva străzi distanță. Englischer Garten are un parc de 1,4 km pătrați, ceea ce îl face mai mare decât parcul Central din New York.  Munchen este ușor accesibil cu trenul din toată Germania și țările vecine.

Interlaken, Elveția

Interlaken este un oraș tradițional, stațiune în regiunea muntoasă Bernese Oberland din centrul Elveției. Construit pe o întindere îngustă a văii, între apele colorate cu smarald ale lacului Thun și ale lacului Brienz, acesta are case vechi de lemn și parc pe fiecare parte a râului Aare. Munții din jur, cu păduri dense, pajiști alpine și ghețari, au numeroase trasee de drumeții și schiuri. Elveția este un paradis al iubitorilor naturii. Este greu să te miști mai mult de câteva mile fără să găsești vârfuri în creștere, câmpuri luxuriante și lacuri cristaline. Este ușor accesibil cu trenul din majoritatea regiunilor țării, se află între două lacuri spectaculoase și este la doar o scurtă călătorie cu trenul de la unele dintre cele mai dramatice și îndepărtate peisaje alpine. Insider tip: Hop la bordul unui feribot clasic pe Lacul Brienz și lacul Thun. Pasajul Eurail vă permite accesul gratuit.

Florența

Capitala regiunii italiene Toscana. Găzduiește numeroase capodopere ale artei și arhitecturii renascentiste. Una dintre cele mai iconice atracții este Duomo, o catedrală cu cupola de teracotă din argilă, proiectată de Brunelleschi și un turn de clopot de către Giotto. Galleria dell’Accademia afișează sculptura “David” a lui Michelangelo. Galeria Uffizi expune Botticelli “Nașterea lui Venus” și “Vestirea lui Da Vinci”.  Florența poate fi considerată cea mai faimoasă pentru arhitectura frumoasă, galeriile de artă și gelato. Dacă aveți puțin timp, există zeci de plimbări incredibile la mică distanță de oraș. Puteți, de asemenea, să urcați la bordul unui tren regional în inima Toscanei pentru a vă îndepărta cu adevărat de tot.

Zadar, Croația

Zadar este oraș monumental, înconjurat de cetăți istorice, o trezorerie a bogățiilor arheologice și monumente din vremurile antice și medievale. Are o bună infrastructură, este conectat direct cu alte orașe mai mari din Republica Croația și Europa. Indiferent de modul în care doriți să ajungeți la Zadar, frumusețea naturală a peisajului  vă va plăcea. Zadar, poate nu este atît de strălucitor ca orașele Croației de coastă Split și Dubrovnik. Dar dacă natura este cea care vă interesează, acest oraș uimitor de pe coasta dalmată este de neegalat. Plajele frumoase abundă în regiune. Zeci de companii oferă tururi de o zi pe lacuri la prețuri diferite, așa că faceți cumpărături cu atenție. Planificați excursia la sfârșitul vizitei dvs. în Zadar și puteți continua chiar și spre Zagreb, care este aproape la o distanță egală de cealaltă parte a parcului.

Bergen

Este un oraș pe coasta de sud-vest a Norvegiei. La scară norvegiană, Bergen este un oraș mare, dar unul cu un farmec și o atmosferă de oraș mic. Locuitorii săi  patrioți sunt mândri de orașul lor multilateral, de istoria sa și de tradițiile culturale. Mulți sunt doar fericiți să direcționeze vizitatorii către atracția lor locală preferată, cafenele sau restaurante. Aproximativ 10% din populația din Bergen sunt studenți, ceea ce adaugă o stare proaspătă și tinerească atmosferei orașului. Ofertele sale de muzee, galerii de artă, evenimente culturale și de mese, precum și posibilitățile oferite de munții accesibili, contribuie la transformarea orașului într-un oraș plin de viață. Există puține minuni naturale mai uluitoare decât fiordurile Norvegiei. Bergen are, de asemenea, o muzică înfloritoare și benefeciază de un centru culinar excelent. Nu uitați să explorați orașul înainte să dispareți în natură. Există trenuri regulate către Bergen de la centrul feroviar principal din Oslo. Călătoria este lungă, dar foarte pitorească.

TRAVEL & FREEDOM

Are you daydreaming about creating a travel blog where you could share your experiences with others, but you have no idea how to start one?


Cum poți face 630$ lunar cu poze pe Instagram și un share pe Facebook?

Cu câțiva ani în urmă Internetul era ceva complicat pentru mulți oameni. Azi și cei de 80 ani știu de YouTube și Viber.

Acum poți să faci bani pe internet cu un smartphone și un simplu share pe rețelele de socializare.

Cum poți câștigia de la 25$ pentru o poză din vacanță?

Tot mai multe companii preferă promovarea pe rețelele de socializare deoarece eset mai eficientă și mai ieftină decât publicitatea tradițională.

Oricine poate face bani cu această aplicație, fără să fii vrio vedetă super cunoscută.

Cum să-ți creezi propriul blog sau un site de vânzări online fără cunoștințe tehnice?

Crează site în 15 min.

Câteva clik-uri urmărind pașii din ghid și ai site.

Alege design și adaugă conținut

Alegi cum să arate site-ul tău și adaugi conținutul.

Promovează și câștigă bani

Promovează site-ul și monetizează traficul.

Distribuie linkul