Cum poți câștigia 25$ pentru o poză din vacanță pe Instagram

Pentru simpla promovare pe rețele de socializare primești un comision din partea celor mai mari companii online din lume ca Amazon, AliExpress, Booking, TripAdvisor, Airbnb

Pentru fiecare poză din vacanță postată pe Instagram sau un share pe Facebook ai putea câștiga $25.

Cum poți să câștigi bani pe Instagram? Cât de simplu poate fi pentru începători? De ce ai avea nevoie de mulți followeri?

$1 milion de dolari sau 1 milion de followeri?

Followerii nu sunt doar niște persoane care te urmăresc, sunt potențiali clienți care îți pot aduce mai mult de 1$ fiecare.

Reclamă la TV sau o poză pe Instagram?

Ce te-ar motiva să călătorești, publicitatea obișnuită la TV sau poza unui prieten pe Instagram de pe o croazieră?

Agenție de turism sau rezervări online?

Agențiile sunt intermediari care câștigă un comision de la cei care nu știu cum să rezerveze pe site-uri online ca Booking.com

ACEST GHID E PENTRU TINE DACĂ ÎȚI DOREȘTI:

Să călătorești mult

Hotelele și companiile din turism plătesc oameni ca tine pentru a promova locuri turistice și vacanțe prietenilor tăi.

Să fii propriul șef

Tu hotărăști programul de lucru, ești liber să lucrezi din orice colț al lumii unde ai internet și tu alegi cu cine lucrezi.

Să ai un venit pasiv

Poți face venit pasiv online mai mult decât din închirierea unui apartament și cu investiții mai puține, doar cu cunoștnițe.

Să ai mulți followeri

Muțli followeri nu înseamnă dor să fii popular, ci active ca niște hârtii de valoare într-o companie, un branding personal.

Să lucrezi online

Social media este cel mai interesant job și foarte bine plătit pentru că este cea mai eficientă metodă de marketing față de TV.

Să înveți informații practice

Toți vrem azi și acum ca lucrurile să se întâmple repede. Vrem informație ușor de înțeles și exemple practice pas cu pas.

Ce conține acest ghid?

e-book în format pdf strucuturat pe pași concreți și simpli

 01

De ce Instagram?

Instagram a devenit cea mai eficientă metodă de promovare a produselor și serviciilor din domeniul fitnes, fashion, frumusețe, turism, restaurante etc.

Este o platformă vizuală, unde mulți se inspiră sau transmit momente frumoase din viața lor. Totu-i bine și frumos 🙂

Ce facem aproape toți când mergem în vacanță? Primul lucru căutăm parola de la Wi-Fi să punem poze pe Instagram de la geamul hotelului unde suntem cazați.

Fiecare chek-in este o reclamă gratis hotelului sau restaurantului. Dacă ai minim 1.000 de followeri poți face bani.

Conform National Geographic, această locație foarte populară pe Instagram a crescut numărul turiștilor între 2009 și 2014 de la 500 la 40.000 turiști.

În 2015 un orășel din Noua Zeelandă, Wanaka, a invitat influenceri pentru a promova aventurile lor, ceea ce a dus la creșterea turismului țării cu 14%.

Pozele de pe Instagram sunt mult mai atractive decât orice broșură. Oamenii interacționează pe Instagram de 10 ori mai mult decât pe Facebook. Azi ești la mai puțin de 10 clickuri distanță de la o imagine de pe Instagram până la rezervarea biletului online spre această destinație.

Cum să crești numărul de followeri?

Un hotel din Santorini, Grecia, trebuie să cheltuie foarte mulți bani pe promovare către Facebook, Google, TV și comisioane agențiilor de turism care aduc un client hotelului.

Până ajunge oferta hotelului la un client e drum lung și foarte scump, iar în final nu are nici o siguranță că acea persoană va face rezervarea. Ai idee cât costă un client?

Tu însă, când mergi în vacanță, faci publicitate gratis hotelului la toți prientenii tăi de pe rețelele de socializare 🙂 “Publicitatea” ta are influență mai mare decât cea de la TV.

Perfect pentru hotel care economisește sute sau chiar mii de dolari prin pozele tale care ajung minim la 200 de prieteni.

Dar dacă tu ai 1.000 de followeri? Sau 50k de mii?

La 1k de followeri hotelul îți poate oferi un barter – promovare în schimbul șederii gratuite. Dar de la 10.000 followeri deja ești în liga de microinfluenceri pentru care companiile au început în ultimii ani să mărească bugetele de marketing!

Învață azi tehnici eficiente cum să crești numărul de followeri și consideră acest lucru ca o investiție în viitorul tău care îți va genera venit pasiv foarte curând:

 • cum funcționează algoritmul Instagram
 • ce este engagement rate
 • cum să folosești corect #hashtagurile
 • cum să profiții de locația geografică
 • cum să atragi noi followeri
 • cum să folosești corect stories
 • cum să apari în explore page
 • cum să apari în top pe hashtaguri populare
 • ce sunt și cum funcționază PowerGroups
 • ce sunt și cum te ajută PowerLikes
 • la ce oră este cel mai optim să postezi
 • cum promovezi un post
 • cum vezi statistica unui post
 • ce platforme sunt pentru shoutouts
 • cum să lucrezi cu branduri
 • cum să colaborezi cu influenceri

Toate aceste tehnici te vor ajuta să crești numărul de followeri reali și de calitate.

Cu cât ai un auditoriu mai mare și un engagement foarte bun cu atât mai mult potențial de promovare ai pentru propria afacere sau pentru alte branduri.


Booking.com, Airbnb.com, TripAdvisor.com și Amazon.com, AliExpress.com etc. sunt doar câteva exemple de companii la nivel mondial care oferă comision pentru fiecare client recomandat. Exact așa lucrează agențiile de turism și site-uri cu recomandări.

02

 03

Cum faci bani pe Instagram?

Cum să obții cazare gratuită la un hotel de 5* stele sau reduceri la brănduri renumite în schimbul unei promovări pe rețelele de socializare?


Companiile testează mereu noi metode de promovare. În ultimii ani Instagram este în mare creștere la acest capitol.

Din acest motiv tot mai mulți amatori au devenit influenceri profesioniști care au schimbat jobul lor pe noua profesie – social marketing.

Aproape toți au ajuns aici întâmplător, pentru că nimeni nu știa unde va duce această platformă cu simple poze, care și acum este de neînțeles pentru unii (norocul tău, pentru că Instagram abia crește și concurența încă nu se simte mult).

Pentru companii este mult mai ieftin să colaboreze cu un microinfluencer (1.000 – 10.000 followeri) decât orice publicitate tradițională, scumpă și cu rezultate slabe.

Învață cum să călătorești și să faci bani cu o simplă aplicație pe telefon.

Cu câțiva ani în urmă multe persoane care nu au crescut cu aceste tehnologii le era frică să se atingă de calculator. Acum copiii de 7 ani și buncile de 80 știu de Facebook și WhatsApp. Bunicuțele acum sunt experte în zodii și rețete de slăbit datorită Facebook.

Tu poți mai mult decât doar să citești zodii.

Nu pierde trenul și începe chiar de azi să înveți ceea ce mâne va fi o nouă normă.

Să nu fii mirat când copilul vecinului tău va face mai mulți bani pe Instagram decât faci tu muncind.

Acest ghid este gratis în schimbul unui share 😉

Pentru a promova acest ghid, ar trebui să-i plătesc “săracului” Facebook pentru publicitate. Nu cer 45$ pentru acest ghid, care ar trebui apoi să-i plătesc la Facebook pentru a aduce 5 oameni noi, în schimb ți-l dau gratis (barter) dacă tu faci share sau trimiți linkul la minim 5 prieteni. (la fel lucrează și marile companii, te plătesc pentru share)