M-am decis să încep o afacere online. Planul B pe timp de pandemie pentru a câștiga bani în plus.

Acest virus a dat întreaga lume peste cap, dar atunci când nimic nu ai de pierdut, apar oportunitățile adevărate, de care fugeam mereu până acum, căutând diferite scuze.

Citește până la final câți bani am investit în afacerea mea și câți bani câștig lunar.

Cam așa lucram înainte de pandemie, iar de ceva timp așa lucrez la propria afacere online.

Nimeni nu s-a așteptat că vom sta închiși în acasă atâta timp. Pentru toți este un șoc și un stres în plus. Dar cu ocazia aceasta am fost forțați să căutăm soluții și să ne adaptăm la noua realitate.

Eu am găsit planul B – o afacere online care îmi aduce bani, timp și sănătate.

Pentru orice afacere pe internet ai nevoie de un site, unde prezinți clienților ceea ce oferi, și ai nevoie de promovare, pentru a atrage cât mai mulți clienți pe site-ul tău.

Pentru promovare, cel mai eficient este Instagram, Facebook și alte rețele de socializare. Nu este obligatoriu să ai mulți urmăritori pentru a face bani. Aceste persoane ne arată un exemplu cum poți recomanda un produs care îl folosești și-ți place. Ele nu vând, doar recomandă ce le place.

Nimănui nu-i place publicitatea! Oamenii au fugit de TV la Netflix pentru a scăpa de publicitate. În schimb, oamenii cumpără ceea ce văd pe rețelele de socializare, la influenceri sau prieteni. Pentru că toți avem persoane care le urmărim și avem încredere în ceea ce recomandă.

Dacă vrei să vinzi pe Instagram sau Facebook – nu vinde nimic.

Nu încerca să vinzi nimic celor care te urmăresc. Arată beneficiile care le pot obține și oamenii vor veni singuri la tine. Aceasta este cea mai de succes strategie care funcționează.

În aceste exemple nu se zice nimănui să cumpere nimic, însă aceste rezultate atrag oamenii interesați. Toți vrem să arătăm bine și să avem grijă de sănătatea noastră. Nu este nevoie să încerci să convingi pe cineva de acest lucru. Când arăți așa rezultate, oamenii singuri vin la tine și te întreabă cum ai reușit.

Ce legătură au aceste poze cu afacerea mea online? Cum am reușit să pornesc afacerea cu minim investiții?


Partea cu promovarea pentru mine era deja clară de la bun început – voi folosi aceiași strategie de promovare pe rețelele de socializare, cum fac majoritatea influencerilor și persoanele care le urmăresc, chiar dacă eu nu am mulți urmăritori. Voi motiva oamenii cu rezultate concrete, iar cei interesați vor veni singuri la mine. Într-un alt articol îți voi spune cum să crești numărul de urmăritori calitativi pentru ați mări potențialul afacerii.


OK. Cum rămâne cu partea de site, adresa site-ului, design, unde găsesc un programator care să-mi construiască site-ul pe care să pot vinde produse online, cum accept plățile cu cardul, livrarea produselor la clienți și cum ajung banii pe cardul meu bancar?

Și cea mai mare întrebare pentru mine – câți bani trebuie să investesc și în cât timp pot începe propria afacere online?

Am văzut foarte multă informație în ultima perioadă despre cum poți face bani cu Amazon.com. Sunt 2 metode. Prima metodă este să devii vânzător autorizat pe Amazon. Aceasta presupune să ai o companie într-o țară cu care lucrează Amazon, să fii aprobat de ei ca vânzător la ei pe platformă și bine înțeles, cel mai important, să cumperi produse care vor fi depozitate la Amazon, și apoi livrate de către ei clienților.

Minusul vânzării produselor pe amazon.com pentru mine este în primul rând investiția inițială.

Pentru a deveni vânzător pe amazon, e nevoie de o investiție de aproximativ 6.000€ doar în produse. În afară de investiția inițială, după ce am studiat foarte mult, mie mi s-a părut destul de complicat această afacere. Riscul de a avea mulți bani blocați în produse care nu se vând m-a făcut să renunț la această idee.

A doua metodă este să recomanzi produse de pe Amazon.com pentru un comision de până la 10%, fără să investești bani în stocuri de marfă. Obții linkuri de promovare de pe site-ul amazon.com, iar apoi promovezi produsele pe blogul tău.

Pentru a obține linkurile de afiliere, mai întâii te înregistrezi pe amazon associates, unde va trebui să completezi o anchetă cu site-ul tău (trebuie să ai un site pentru a deveni amazon affiliate), apoi vei completa cu datele bancare și forma pentru plata taxelor. După ce ești acceptat ca partener amazon, vei găsi în contul tău zona unde poți genera linkul special de promovare pentru orice produs de pe amazon.

Iată cum obțin linkul meu de promovare pentru căști Apple AirPods. Id-ul meu de promovare va fi inserat in linkul produsului. Acest link îl voi adăuga pe blogul meu unde recomand aceste căști, iar când cineva cumpără de pe acest link, eu primesc de la Amazon un comision care va fi trimis la sfârșitul lunii pe cardul meu.

Am scris un alt articol detaliat despre cum poți promova produse de pe amazon. Îți voi trimite link la acest articol dacă te interesează.


Pentru mulți youtuberi, amazon affiliates reprezintă o importantă parte din venitul lunar. O să vezi la foarte mulți vloggeri populari linkuri de pe amazon în descrierea de sub video.


Pentru a câștiga un venit consistent din acest mod de promovare, este nevoie de mulți urmăritori. Acești youtuberi au câte 13 milioane de urmăritori, respectiv ei câștigă foarte mulți bani din linkurile de recomandare de pe amazon.com

După ce am studiat câteva luni cum aș putea să câștig bani în plus pe internet, stând acasă, am găsit afacerea ideală pentru mine.

Am descoperit această afacere întâmplător la o persoană care o urmăream pe Instagram.


Eu eram foarte focusat pentru a face bani cu Amazon. Am studiat cele mai bune soluții cum să-ți faci un site profesionist gratis sau cu puțini bani.


Dar până la urmă am realizat că în această pandemie prioritățile oamenilor s-au schimbat.


Datorită acestei pandemii, oamenii au devenit interesați de sănătate și întărirea imunității.


Până acum oamenii cheltuiau mulți bani pe diferite gadgeturi de pe Aliexpress și Amazon, acum însă toată lumea vorbește despre imunitate, vitamina C și Zinc.


După cum ai văzut în pozele de mai sus, tot mai mulți oameni simpli și influenceri postează produse și rezultatele lor ce țin de îngrijirea corpului și sănătate. De ce? Pentru că oamenii au devenit interesați.


La un moment dat am văzut niște poze la cineva care-l urmăream, cu probleme de piele care le am și eu, și am început să citesc detalii. M-am interesat de aceste produse naturale, am căutat mai multe rezultate ale oamenilor care le-au folosit și am studiat certificatele de calitate și despre ceea ce conțin.


Mi-am cumpărat aceste produse datorită pozelor care le-am văzut pe Facebook cu rezultatele persoanelor obținute în urma curei de detox și creștere a imunității.


Așa am devenit client mulțumit, iar apoi cunoscuții mei apropiați au observat rezultatele mele și au început să mă întrebe ce produse folosesc. După câteva recomandări mi s-a aprins beculețul 🙂


Pot să fac și eu bani distribuind poze și articole pe rețelele de socializare, iar clienții vor veni singuri la mine exact cum am cumpărat și eu datorită unor poze pe Facebook.


Cât am investit în această afacere online?

Am cumpărat produse pentru mine și unei persoane apropiate, în total de $587.19 iar dacă aș fi știut atunci tot ce știu acum, aș fi luat produse de $2000 împreună cu câțiva prieteni.


Ideea acestei afaceri este că poți primi între 15% – 30% comision pentru fiecare vânzare efectuată de pe linkul tău, asemănător cum primești comision și de pe amazon la recomandarea produselor.


De ce am ales anume această nișă?


Cât de des cumpără oamenii de pe amazon? Cu siguranță nu cumperi în fiecare lună căști sau alte produse de pe amazon. În schimb, oamenii din jurul meu observ că tot mai des cumpără suplimente, vitamine, diferite creme sau shaikuri pentru sport, sau uleiuri pentru slăbit. Toți care au încercat suplimentele pentru întărirea imunității și complex de vitamina C naturală, cumpără aceste produse lunar. Deci, un motiv în plus pentru a câștiga lună de lună un comision din fiecare vânzare.


Cum mai exact câștig eu bani?

Nu trebuie neapărat să îmi creez propriul site, dar folosesc articole deja create special cu promovarea produselor și rezultatele celor ca mine. Tot ce îmi rămâne să fac, este să distribui aceste articole, poze și linkuri pe canalele mele de pe social media, iar oamenii interesați ajung singuri la mine.


Oamenii când văd asemena poze devin curioși, astfel ajung să studieze detaliat articole depsre aceste produse și rezultatele lor, iar după ce devin clienți, și ei vor promova la rândul lor produsele care le folosesc, astfel câștigând și ei comision.


După cum am zis la început, nu trebuie să conving pe nimeni să cumpere. Tot ce trebuie să fac e să postez pe rețelele de socializare poze cu rezultatele personale și a clienților mei. 30% din postările mele pe diferite grupuri, Facebook, Instagram etc. reprezintă asemenea poze și articole ca acesta care îl citești acum.


Oameni necunoscuți ajung singuri să cumpere doar din ceea ce eu distribui pe internet.

Aceste produse au un succes atât de mare datorită rezultatului care vorbește de la sine. Eu nu mă stresez să vând, trebuie doar să arăt aceste rezultate oamenilor interesați. Cel mai bine funcționează când arăți propriul rezultat sau al celor apropiați.


Toți clienții au văzut la început rezultatele unei persoane pe internet. Apoi și-au cumpărat câte un pachet pentru propriile necesități. După ce văd așa rezultate, oamenii în general vor să împărtășească aceste lucruri cu cei dragi, că e vorba de o problemă veche de sănătate care în sfârșit începe să dispară, sau că e vorba de slăbit.


La început, când nu știi că poți face bani din aceasta, le trimiți pur și simplu linkul prietenilor care te întreabă cum ai reușit. Dar după ce vezi că oameni necunoscuți continuă să te întrebe, realizezi câți bani poți face dacă ai 30% din fiecare vânzare.


E suficient să ajungă doar 4 clienți pe pagină în prima lună. Astfel se ajunge la un venit pasiv de aproximativ €500 lunar, din a 3a lună, doar distribuind linkuri pe Facebook și Instagram.

Așa funcționează aproape tot ce se promovează pe Instagram și Youtube. Trebuie să distribui linkul tău cât mai mult, iar clienții vor veni singuri să cumpere.


Sunt multe articole profesioniste cu informații despre anumite probleme de sănătate, cu recomandări și produse naturale eficiente.


În orice afacere trebuie să fii focusat și consistent. Există un robot care care zilnic îmi trimite ce articole să distribui. E ca și cum aș avea un asistent care lucrează 24/24 pentru mine.

Robotul îmi trimite pe pași informația de care am nevoie, și îmi trimite zilnic articolele pregătite pentru promovare. Toate materialele sunt deja pregătite, iar eu doar distribui pe rețelele de socializare pentru a atrage noi clienți.

Investiția a fost doar în produsele care le-am folosit eu. Nu a fost nevoie să cumpăr marfă de mii de euro cum ar fi pe amazon, ceea ce e un mare plus pentru mine. Trebuie doar să cumperi câteva produse pentru tine înainte de a promova. Acest lucru ar trebuie să fie peste tot. Nu poți recomanda ceea ce tu singur nu ai folosit și nu poți garanta pentru ceea ce promovezi.

În alt articol voi arăta câți bani se câștigă din această afacere.

Iată că se poate și pe pandemie să faci bani. Lumea se schimbă, prioritățile se schimbă, și oportunitățile tot timpul apar, trebuie doar să știm să ne folosim de moment.

Dacă ți-a plăcut articolul, te rog ajută-mă cu un share. Dacă vrei și tu să câștigi bani pe internet, află detalii apăsând butonul de mai jos.

Distribuie linkul